Brz i jeftin RECEPT za posni kolač sa jabukama: Pogodan i za početnike u kuhinji
Iako ograničeni sastojcima kojima ih možemo spremiti, ukusom i dekoracijom posnih kolača možemo oduševiti rodbinu i bliske prijatelje za slavskom trpezom. Domaćice se povodom posnih kolača utrkuju u domišljatosti. A čak i kada nije slava, a vreme je posta, zasladite se ovim kolačima.
U nastavku pogledajte spisak naših recepata za posne kolače:
Sastojci:
1,5 kg jabuka
200 gr. šećera
250 gr. brašna prašak za pecivo
vanilin šećer
200 gr. griza
1 kašika cimeta
Pročitajte još: Ručak gotov za 15 minuta: Slani mafini sa pečurkama i spanaćem koje ćete obožavati (RECEPT/VIDEO)
Za preliv:
2 kašike kakaoa
100 gr. šećera
300 ml vode
Priprema:
Izrendajte ili isecite jabuke, dodajte 100 gr. šećera i cimet. Smesu podelite na tri dela. U posebnoj činiji pomešajte brašno, 100 gr. šećera, prašak za pecivo, vanilin šećer i griz, pa i ovu smesu podelite na tri dela. Podmažite pleh, sipajte deo smese od jabuka, preko deo smese sa brašnom, pa tako naizmenično dok sve ne razlijete. Kolač poprskajte sa 150 ml vode i pecite sat vremena na 200 stepeni. Skuvajte šećerni preliv, pa ga toplog prelijte preko kolača.
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU