Topla čorba je idealna za hladno vreme: Napravite sjajnu KREM ČORBU za 150 dinara
Kremasta čorba idealna je za predstojeće zimske dane koji nam predstoje.
Pročitajte još: Ručak gotov za 15 minuta: Slani mafini sa pečurkama i spanaćem koje ćete obožavati (RECEPT/VIDEO)
Potrebno je:
600 gr krompira
1/2 većeg celera
po želji začina suvog
soli..bibera
2 kašike kisele pavlake
4 čena brelog luka
Priprema:
Krompir i celer očistiti iseći na kocke, naliti sa 2 l vode i kuvati oko 20 min da se skuva. Procediti čorbu pa krompir i celer izblendati sa štapom za blendanje. Vratiti u proceđenu tečnost. Kiselu pavlaku pomešati sa malo supe pa izmešati i dodati čorbi. Sve žicom izjednačiti. Posoliti pobiberiti ili po želji dodati malo suvog začina.
Pročitajte još: RAPSODIJA UKUSA: Sjajna ideja za POSNI ručak (RECEPT/VIDEO)
Ubaciti izdrobljern beli luk, pa pojačati čorbicu do samog vrenja. Isključiti i dodati obilno peršunovog lista.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU