Musaka iz BAKINE KUHINJE: Jednostavan recept, a jedan mali detalj će pojačati ukus (FOTO/VIDEO)
26. 10. 2022. 000000 11:00
Potrebno je:
- 300 g mlevenog mesa
- 50 g suve slanine
- 1 glavica crnog luka
- 4 čena beloga luka
- 600 g krompira
- slatka crvena mlevena paprika
- mleveni biber, ulje, so
- 3 jaja
- 200 g kisele pavlake
- 200 ml mleka
Priprema:
Iseckati luk i slaninu na kockice, pa propržiti. Dodati meso, pa ga propržiti 15 minuta. Dodati papriku, biber, beli luk i začin ili so.
Pročitajte još: Vreme je da isprobate ITALIJANSKI SOMUN neverovatnog ukusa: Sprema se brzo i lako, a nema čekanja ni da testo nadođe (RECEPT/VIDEO)
Tepsiju podmazati, pa pola krompira na krugove poređati u pleh. Staviti meso, pa pokriti ostatkom krompira.
Umutiti jaja sa pavlakom, dodati mleko i preliti. Prema želji možete odozgo da dodate rendan kačkavalj ili listove slanine.
Peći na 200 stepeni C oko 50 minuta da porumeni. Služiti toplo.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU