Kako se prave PALAČINKE SA LIMUNOM? Daće im potpuno drugačiji ukus (RECEPT)

Kristina LJubisavljević

22. 10. 2022. 000000 17:00

Foto: Pixabay

Nije nikakva filozofija napraviti palačinke. Pomešate brašno, mleko, jaja i šećer i eto savršene poslastice omiljene mnogima. Ukoliko želite da zasladite svoj dan i probate nešto drugačije napravite palačinke sa dodatkom limuna. Kada u testo dodate vruće mleko biće još ukusnije i mekše od običnih, a možete ih filovati sa različitim namazima ili ih jesti "prazne".

Sastojci:

  • 500 ml mleka
  • 180-200 g brašna
  • 3-4 kašike ulja ili otopljenog putera
  • 2 jajeta
  • 1 i po kašika šećera
  • prstohvat soli
  • 1 limun

Pročitajte još: Sorta kupusa SRPSKI melez je idealna za pripremanje ZIMNICE: Tolerantna je na hladnoću, a može vam UŠTEDETI novac

Priprema:

Jaja umutite sa šećerom i prstohvatom soli. Trik sastojak je da prelijete toplim mlekom, tako će testo biti mekše i neće imati grudvica. potom u smesu dodajte koricu limuna i sok od limuna. Sipajte otopljen puter ili ulje i brašno pa sve izmešajte žicom. Ostavite testo da odstoji jedno 20-30 minuta. Na zagrejanom tiganju pecite palačinke.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU