Prava jesenja salata i riznica vitamina: Ako volite cveklu i kisele krastavčiće idealna je za vas (RECEPT)

Kristina LJubisavljević

20. 10. 2022. 000000 13:30

Foto: piksabej

Dobro je poznato da cvekla spada u najzdravije povrće, koje ima višestruko blagotvorno delovanje na naš organizam. Puna je vitamina B, kalijuma i gvožđa, a odlična je za poboljšanje krvne slike. Od nje se mogu praviti sokovi, namazi, različita pređela, ali ipak najviše se koristi za salatu. Isprobajte stoga recept za salatu u kombinaciji sa kiselim krastavcima.

Sastojci:

  • 3 kuvane cvekle
  • 3 kisela krastavčića
  • 1 crni luk
  • 1 kašičica šećera
  • so, biber
  • 1 čen belog luka
  • 2 kašike pavlake
  • 1 kašičica senfa
  • ulje za prženje

Pročitajte još: Za najuskunije PRŽENICE: Dodajte jedan sastojak i dobićete savršenu verziju omiljenog doručka iz detinjstva (RECEPT)

Priprema:

Luk isecite na tanke četvrtine i pržite u ulju. Dodajte šećer. Luk će početi da se karamelizuje i postaje još ukusniji. Cveklu narendajte na krupno rende. Isecite kisele krastavce. Sitno iseckati beli luk. Pomešajte sve sastojke. Dodajte pavlaku, senf, so i biber po ukusu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU