Domaći keks bez jaja i šećera: Zdravija verzija mnogima omiljene poslastice

Kristina LJubisavljević

19. 10. 2022. 000000 17:00

Foto: Pixabay

Kada napolju zahladni i kada dođu praznici servirajte domaći keks u limenoj posudi i odmah ćete se vratiti u detinjstvo kada nas je baka čekala na vratima sa tek napravljenom poslasticom. Ovo je jednostavnija verzija jer se ne pravi od šećera i jaja, već se koriste ovsene pahuljice, banana i krem sir. Uživaćete u svakom zalogaju, a ako želite da vam se kućom širi prelepi miris tek ispečenog keksa možete da dodate i cimet. 

Sastojci:

  • 180 g krem sira
  • 100 g ovsenih pahuljica
  • 1 banana
  • 40 g putera
  • 20 g skroba
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašika soka od pomorandže
  • malo cimeta

Pročitajte još: Potreban vam je recept za ručak? Spremite PILEĆE PLJESKAVICE (FOTO/VIDEO)

Priprema:

Bananu ispasirajte, pa joj dodajte puter sobne temeprature, krem sir, skrob, cimet, prašak za pecivo, sok od pomorandže i ovsene pahuljice koje ste prethodno usitnili u blenderu. Dobro sjedinite smesu, ako je previše gusta dodajte malo jogurta ili mleka, a ako je previše retka dodajte još malo mlevenih ovsenih pahuljica. Rukama oblikujte loptice i ređajte ih u pleh obložen pek papirom. Malo spljoštite rukama i pecite u dobro zagrejanoj rerni na 180°C oko 15-20 minuta.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU