KISELKASTI mafini sa višnjama: Isprobajte poslasticu koja se sprema za 20 MINUTA (RECEPT)
Ukoliko preferirate slatko-kiselkaste ukuse u kolačima, mafini sa višnjom, jogurtom, mileramom ili sirom su naš predlog za vas..
Pročitajte još: LENJA PITA prema bakinom receptu: Napravite brz kolač za početak nedelje (FOTO/VIDEO)
Sastojci:
- 210 grama glatkog brašna
- 90 grama šećera
- 1 kašika praška za pecivo
- prstohvat soli
- 1 veće jaje
- 200 grama grčkog jogurta
- 120 mililitara biljnog ulja
- 120 mililitara mleka
- malo ekstrakta vanilije
- džem od višanja
- 250 grama oceđenih višanja iz kompota
Priprema:
Dobro promešajte brašno, šećer, prašak za pecivo i so. U drugoj posudi pomešajte jaje, jogurt, ulje, mleko i vaniliju. Tekuću smesu dodajte suvoj pa dobro promešajte mikserom na lagano dok ne dobijete homogenu smesu.
Pročitajte još: Ukusan i aromatičan način pripreme zimnice: Začinite KISELE KASTRAVČIĆE najboljom kombinacijom biljaka
Na kraju špatulom umešajte višnje. U kalupe za mafine rasporedite manji deo smese. U sredinu svakog dodajte po kašičicu džema. Prekrijte ostatkom smese, dok kalupi ne budu prekriveni do oko 3/4. Pecite u unapred zagrejanoj pećnici na 190 stepeni oko 20 minuta.
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU