Topla čokolada spremljena po francuskom receptu: Ukus napitka će vas opčiniti (RECEPT/VIDEO)
11. 10. 2022. 000000 19:00
Kada dođu tmurni i kišni dani, ispijanje tople čokolade predstavlja pravi užitak. Za još lepši ukus najbolje je da pripremite toplu čokoladu po francuskom receptu. Sastojci poput vanile i cimeta će dati posebnu aromu, a posebno će se dopasti najmlađim ukućanima.
Sastojci:
- 1/2 l mleka
- 100 gr crne čokolade
- jedan ili dva štapića cimeta
- prstohvat šećera
- prstohvat soli
- nekoliko kapi ekstrakta vanile
- 1 kašika kakoa
Pročitajte još: Napravite tri poslastice od jednog testa: Zasladite sredinu nedelje (FOTO/VIDEO)
Priprema:
- Mleko sipajte u šerpu, pa dodajte cimet. Kuvajte dok ne provri.
- Štapiće cimeta izvadite, pa dodajte kakao. Dobro mešajte kako ne bi ostale grudvice. Dodajte prstohvat pećera i soli, a potom i nekoliko kapi ekstrakta vanile. Sve pomešajte pa dodajte čokoladu.
- Kuvajte i paralelno mešajte dok se svi sastojci ne sjedine.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU