Priprema zimnice: Da li ste nekada probali BELI LUK u jabukovom sirćetu?
Priprema zimnice uveliko je počela, a pored pečenih paprika, ajvara, kiselog kupusa, turšije i krastavčića, pojedine domaćice stavljaju i kiseli beli luk.
Pročitajte još: Trik kojim ćemo brže da skuvamo i oljuštimo jaja: Poteban vam je predmet koji svi imamo u kući
Ovo je jedan od najzdravijih oblika zimnice koji možete da pripremite, a potrebno vam je samo nekoliko sastojaka.
Sastojci:
Pet glavica belog luka
Pola litra vode
Dva decilitra jabukovog sirćeta
Dve kašike šećera
Dve kašike soli
malo bibera i peršunovog lista
po želji možete dodati i mirođiju
Priprema:
Beli luk oljuštite, napunite sterilisane tegle razdvojenim čenovima, a u šerpi zagrejte vodu, sirće, so i šećer. Pustite da vri desetak minuta, i potom prelijte beli luk. Dobro zatvorite tegle, stavite ih na tamno i hladno mesto i ne otvarajte najmanje nedelju dana. Po želji, ovoj turšiji možete dodati i zrna bibera, listove lovora ili mirođiju. Ako primetite da su čenovi počeli da menjaju boju, ne brinite sve dok su tegle uredno sterilisane i zatvorene, to je hemijski proces između belog luka i sirćeta, i za nekoliko dana će čenovi ponovo poprimiti normalnu boju.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU