Torta koju možete jesti bez griže savesti: Nema brašna i šećera, a pravi je užitak za sva čula (RECEPT/VIDEO)
07. 10. 2022. 000000 19:00
Ako vas brine da ne dobijete koji kilogram viška, a pritom volite ukus čokolade, ovo je idealan recept za vas. Poseban ukus joj daju banane, a kako nema šećera i brašna možete uživati u svakom zalogaju bez griže savesti.
Sastojci:
- 120 g ovsenih pahuljica
- 250 ml toplog mleka
- 2 jajeta
- 2 banane
- 4 kašike kakao praha
- prstohvat soli
- 1 kašika praška za pecivo
Za glazuru i dekoraciju:
- 100 g čokolade
- malo seckanih oraha
- 50 ml mleka
Pročitajte još: Čokoladnija i ukusnija verzija ledenih kocki: Sa kakao filom koji se pravi lakše i brže (RECEPT/VIDEO)
Priprema:
- U činiju ubacite ovsene pahuljice, pa ih prelijte toplim mlekom. Ostavite da odstoje tako 10 minuta.
- Za to vreme, umutite jaja, pa ubacite banane prethodno izgnječene viljuškom. Dodajte prstohvat soli. Potom mikserom umutite dok se sastojci ne sjedine pa dodajte kako prah i prašak za pecivo. Dobijenu smesu pomešajte sa ovsenim pahuljicama i sve dobro sjedinite.
- Smesu izlijte u pleh koji ste prethodno premazali uljem.
- Pospite seckane orahe, pa pecite na 180 stepeni oko 35 minuta.
- Za glazuru: čokoladu rastopite sa toplim mlekom, pa prelijte kolač-
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU