Savršen trik za domaćice: Evo kako da vam se ne pravi pena kada kuvate slatko
Jesen je idealno vreme za pripremu zimnice, ali tokom godine, domaćice pripremaju slatko i džem od sezonskog voća.
Pročitajte još: Idealan jesenji ručak: Spremamo pileći paprikaš prema tradicionalnom receptu (VIDEO)
Tokom pripreme ovog slatkog obroka, često stoje pored šporeta jer skidaju penu, koja se pravi tokom kuvanja.
U trenutku kada slatko provri treba staviti malo maslaca, masti ili ulja (1 kašičica u odnosu 1 kg voća na 1 kg šećera), i kuvati na srednje jakoj vatri oko pola sata. Takođe, preporučuje se da se slatko kuva u fazama - iz nekoliko puta - potrebno je da kad se skuva i ohladi, ponovo stavi na šporet.+
Na kraju obavezno umešajte limuntus. Nakon sipanja slatkog u vruće tegle i dobrog zatvaranja obavezno ih okrenite naopako. Na taj način slatko se neće ušećeriti i duže će ostati sveže. Ukoliko se čuva na hladnom mestu smanjuje se mogućnost da se slatko sa koga nije skinuta pena pokvari.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU