Vraća snagu i okrepljuje: Napravite pileću supu na turski način
Današnji predlog za ručak je domaća pileća supa, ali na turski način:
Pročitajte još: Sjajna ideja za doručak ili večeru: Slani štapići punjeni sirom (RECEPT/VIDEO)
Potrebno je:
4 pileća bataka
1 šargarepa
1 luk
lovorov list
voda
maslinovo ulje
30 grama maslaca
1 šargarepa
2 srednja luka
2 čena belog luka
1 zelena paparika
2 kašike brašna
100 grama testenine
so
biber
Priprema:
Jedan luk, jednu šargarepu i 4 pileća bataka, kao i lovorov list staviti u lonac sa vodom i kuvati na tihoj vatri.
Pročitajte još: AJURVEDI savetuju: Đumbirova voda je nabolji saveznik VITKE LINIJE! Evo kako da je pripremite
Nakon 30 minuta, meso izvadite iz supe i ostavite ga sa strane. Supu procedite i ostavite sa strane bujon. U šerpicu stavite malo maslinovog ulja, malo maslaca pa na zagrejanoj masnoći prvo prodinstajte jednu izrendanu šargarepu. Dodajte sitno seckan crni luk, sitno seckan beli luk, a zatim i jednu zelenu papriku. Nakon 10 minuta dinstanja, dodajte 2 kašike brašna pa promešajte. Dodajte bujon. Dodajte biber i so i pustite da se kuva još 30 minuta. Zatim, pileće meso sitno iseckajte, pa ga dodajte u supu. Dodajte i testeninu pa ostavite da se skuva 10 minuta. Poslužite toplo.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU