Pomfrit ot tikve: Iskoristite jesenju namirnicu za pravljenje mnogima omiljenog jela
Bundeva je namirnica koja bi trebalo da se što češeć nađe u ishrani je sadrži niz vitamina kao što su karoten ili provitamin A, vitamin C i vitamine iz grupe B (B1, B2, B3, B6), zatim niacin, folnu kiselinu i druge.Sve ono što je potrebno vašim mališanima da budu zdravi.
Pomfrit od bundeve se sjajna ideja kako možete da obogatite obrok,a da pritom bude zdrav. Pravi se jednostavno i ukus je fantastičan.
Pročitajte još: Tradicionalni ČEŠKI kolač: Recept za JULIŠKU pitu čija je PRIPREMA brza i jeftina (VIDEO)
Sastojci:
- 1 srednje velika bundeva (najbolja vrsta je izdužena kruškolika muškatna bundeva)
- 3 kašike maslinovog ulja
- kašičica soli
- beli luk u granulama
- kašičica korijandra
- kašičica suvog vlašca
- šaka lešnika
- 3 kašike susama
- maslinovo ulje
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U tiganj malo propržite lešnik i susam, ali pre toga ga isitnite u blenderu. U posudu pomešajte maslinovo ulje, lešnik, susam, beli luk, korijander i vlašac.Bundevu ogulite i narežite na štapiće. Sve dobro pomešajte u smesu sa začinima. Pleh obložite pek papirom i poređajte začinjene bundevine štapiće, pecite ih u zagrejanoj rerni 30 do 40 minuta. I tokom pečenja okrenite ih dva puta.
BONUS VIDEO
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU