Idealan jesenji ručak: Spremamo pileći paprikaš prema tradicionalnom receptu (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

04. 10. 2022. 000000 09:20

Foto: Privatna arhiva

Pitate šta da spremate danas za ručak? Recept za pileći paprikaš smo pronašli u bakinoj kuhinji.

Potrebno je:

  • 600 gr pilećeg mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 sveže parike
  • 2 šargarepe
  • 4 srednja krompira
  • pola tikvice
  • po želji 2 suva rebra
  • celerov list
  • so
  • malo mlevebn paprike
  • ulje

Za noklice:

  • 1 jaje
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 2 kašike brašna

Pročitajte još: Zdravi, ukusni i laki za pripremu: Sitni kolači od tri sastojka koje možete jesti bez griže savesti (RECEPT/VIDEO)

Priprema:

Na ulju propržiti seckan crni luk, sečenu papriku i šargarepu na kolutove. Kad malo omekne dodati meso, malo mlevene paprike i krompir na kocke. Preliti vodom.

Umutiti jaje, dodati 3 kašike brašne i kašiku ulja. Sve dobro izjednačiti. Malom kašičicom vaditi smesu i spuštati u čorbu. Kuvati 5-6 minuta.

Dodati malo začina, soli i peršunov list. Služiti toplo!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU