Jeftina poslastica, laka za pripremu: Čokoladna torta sa keksom i kikirikijem sa kojom nikada nema greške (RECEPT/VIDEO)
02. 10. 2022. 000000 19:00
Bez obzira da li želite nešto da pripremite za svečanu trpezu ili da iznenadite voljene, čokoladna torta sa keksom je savršena ideja. Osim što se lako i brzo priprema, nisu vam potrebni skupi sastojci. Ova torta idealna je i za početnike u kuihinji.
Sastojci:
- 150 g šećera
- 250 g putera
- 125 ml mleka
- 200 g keksa
- 400 g mleka u prahu
- 80 g kikirikija
- 4 kašike kakaoa
Pročitajte još: Kako se pravi SLATKO OD KRUŠAKA? Tradicionalni recept prema kome se kuvaju samo 20 minuta
Priprema:
- Puter rastopite u šerpi, a potom dodajte mleko, šećer i kakao. Sve zagrejte na nižoj temperaturi i paralelno mešajte dok se sastojci ne sjedine i ne rastope.
- Kada dobijete kompaktnu masu, sklonite šerpu sa ringle i ostavite 2 do 3 minuta da se malo ohladi.
- U smesu postepeno dodajte mleko u prahu i mešajte mikserom na srednjoj brzini. Mutite sve dok se ne oformi homogena masa.
- Potom dodajte izlomljeni keks i usitnjeni kikiriki.
- Kalup za torte obložite prozirnom folijom, a potom smesu sipajte i izravnajte.
- Ostavite u frižidferu da prenoći, pa sutradan izvadite iz kalupa.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU