Desert naših baka koji vraća u detinjstvo: Neodoljiva poslastica spremna u par koraka (RECEPT/VIDEO)
27. 09. 2022. 000000 11:40
Iz bakine kuhinje stiže nam provereno dobri recept za neodoljivu poslasticu. Potrebno vam je nekoliko sastojaka i malo vremena da obradujete sve ukućane.
Potrebno je:
- 5 jaja (sitnija ili 4 krupna)
- 5 kašika šećera
- 5 kašika brašna
- 2 kašike maslinovog ulja
- džem po izboru
Priprema:
- Odvojiti belanca od žumanaca, pa umutiti sa šećerom, dodati prosejano brašno. Ubacati ulje, žumanca i sve lepo izjednačiti.
- Pleh od rerne obložiti pek papirom pa rasporediti testo. Peći na 200 stepeni oko 15 minuta. Jednu polovinu biskvita premazati jednim džemom ( ja sam kajsiju). Drugu stranu drugim džemom (ja sam od šljiva).
- Polako saviti obe strane (jedna drugoj u sustret) i sastaviti na sredini. Uviti u hartiju i krpu i ostaviti sat u frižideru. Po želji odozgo može preliv čokolade ili šećer u prahu. Secite na krugove i zasladite se.
Pročitajte još: Najukusniji ŠAMPINJONI prema receptu iz bakine kuhinje (RECEPT/VIDEO)
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU