Kako se spremaju tamne palačinke? Dodajte ovaj sastojak i "obojite" smesu
U testo se dodaje kakao, a čaroliju ukusa ovoj poslastici daju orašasti plodovi dok listovi nane i bobičasto voće daju osvežavajuću aromu.
Sastojci:
- 2 jaja
- 125 g brašna
- kakao
- četvrtina kašike soli
- 250 ml mleka
- 50 g maslaca
- kašika maslaca (za lim za pečenje)
Čokoladni krem
- 200 g čokolade
- 30 g šećera
- 150 ml mleka
- 50 ml pavlake
- 30 g maslaca
Pročitajte još: Hrskav krompir sa jogurtom iz rerne: Recept za ukusan dodatak ručku
Priprema:
Pomešajte u posudi jaja s brašnom, kakaom i soli, pa dodajte mleko i umutite smesu. U loncu rastopite maslac, dodajte u smesu i nastavite da mutite dok ne nestanu grudvice.
U tiganj koji ste ugrejali na srednje jakoj vatri stavite kašiku maslaca, dodajte malo testa, dobro rasporedite i, kad počnu da izlaze mehurići, preokrenite da se ispeče I sa druge strane. Ponavljajte postupak dok ne ispečete svu smesu.
Krem:
Otopite čokoladu na laganoj vatri uz često mešanje. U malom loncu zagrejte mleko, pavlaku i šećer. U mjeko dodajte čokoladu i lagano mešajte, ostavite da prokuva nekoliko sekundi.
Sklonite sa vatre i dodajte maslac malo po malo uz stalno mešanje, sve dok ne dobijete homogeny krem. Palačinke filujte čokoladnom kremom, ukrasite naseckanim orašastim plodovima, dodajte listiće nane i malo malina.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU