Ručak gotov za pola sata: Neodoljivo belo meso u sosu od tikvica, idealno i za početnike u kuhinji (RECEPT/VIDEO)
21. 09. 2022. 000000 11:40
Belo meso u sosu od tikvica idealan je spoj ukusa koji će obožavati svi ukućani. Ne treba vam mnogo vremena, a ni umeće u kuhinji. Uz malo uloženog truda i vremena dobićete hranljiv i ukusan obrok.
Sastojci:
- 500 gr pilećeg filea
- 1 crni luk
- 1 tikvica
- 2 šargarepe
- 100 ml pavlake za kuvanje
- 200 ml bujona od povrća
- 1 kašičica kurkume
- 1 kašičica slatke paprike
- začin za piletinu
- biber i so
Pročitajte još: Idealna ideja za doručak ili večeru: Hrskave kiflice po bakinom receptu
Priprema:
- Belo meso isecite na sitne kockice, pa posolite, pobiberite i dodajte malo začina za piletinu.
- Tako pripremljeno meso ispržite u tiganju dok ne porumeni.
- U drugom tiganju propržite crni luk isečen na kockice.
- Tikvicu i šargarepu izrendajte, pa dodajte u tiganj u kom se nalazi propržen crni luk. U isti tiganj dodajte bujon i poklopite. Kratko dinstajte, a potom dodajte kurkumu i slatku pavlaku. Sve dobro promešati.
- Dodajte meso u tiganj sa sosom, pa poklopljeno dinstajte još 15 minuta.
- U pavlaku za kuvanje najpre dodajte par kašika bujona iz jela, pa promešajte. Nakon toga sipajte celu smesu u tiganj.
- Ostaviti da se krčka još 15 minuta, dok se sos ne zgusne.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU