Nikad mekše LEPINJE IZ TIGANJA: Potrebna su vam ČETIRI SASTOJKA i dobićete savršene hlepčiće (RECEPT/VIDEO)
01. 09. 2022. 000000 09:40
Neki ih nazivaju lepinje, drugi somuni ili okrugli hlebovi. Kako god ih nazvali, mnogi ne mogu zamisliti mnoga jela, a posebno roštilj, bez njih. U različitim delovima sveta postoje varijacije i u pravljenju lepinja.
Donosimo vam jedan recept za pravljenje lepinja za koji je potrebno 4 sastojka, a možete ih spremiti u tiganju, umesto dugogo pečenja u rerni.
Sastojci:
- 150 gr brašna
- prstohvat soli
- 15 ml maslinovog ulja
- 100 ml vode
Pročitajte još: Najbolji brzi kolač: napravite poslasticu sa jabukama i grizom po receptu iz bakine kuhinje (RECEPT/VIDEO)
Priprema:
- Prokuvajte vodu u koju ste ubacili prstohvat soli. Vodu koja je provrela, dodajte u brašni, pa dobro promešajte. Dodajte i maslinovo ulje.
- Testo zamesite rukama, pa pokrijte krpom i ostavite da odstoji 20 minuta.
- Premestite testo na površinu posutu brašnom, pa podelite na 6 delova.
- Od svakog dela napravite lopticu, pa ostavite da odstoje pokrivene 15 minuta.
- Svaki komad razvijte oklagijom na krug prečnika od oko 10 cm.
- U nepodmazanom tiganju ih pecite dok ne porumene.
Bonus video:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU