Namirnica koju treba da izbegavamo za doručak: Obožavamo je, ali ima mnogo kalorija
Od namirnica koje odaberemo da pojedemo kada se probudimo zavisi da li ćemo imati dovoljno energije da sve zadatke i obaveze završimo. Upravo tu mnogi ljudi prave grešku u odabiru hrane za doručak. Nutricionistkinja Marina Kopitko je otkrila kojom namirnicom ne bi trebalo da započnete dan jer drastično utiče na gojenje, mnogo više nego neke druge visokokalorične.
Pročitajte još: PRIPREMA ZIMNICE: Napravite domaći AJVAR po ORIGINALNOM receptu
- Kroasan je namirnica koja ima neuravnotežen odnos hranljivih nutrijenata i sa velikim sadržajem ugljenih hidrata. Dosta je kaloričan i sve što ćete uraditi kada ga pojedete jeste da ćete pokrenuti proces taloženja masti u telu - kaže nutricionistkinja i dodaje da je još štetnija ako se konzumira uz prvu jutarnju kafu.
Ovo najpoznatije francusko pecivo se proizvodi od kvalitetnog brašna, ali ne sadrži minerale i dijetalna vlakna koja su neophodna za pokretanje metabolizma, a time i sagorevanje masnoća. Ako ste već ljubitelj testa, ona umesto kroasana preporučuje konzmiranje hleba, kifli ili drugih proizvoda od integralnog brašna, a koje neće drastično uticati na gojenje.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU