BORANIJA SA PAVLAKOM U RERNI: Sjajna ideja za ručak po receptu iz BAKINE kuhinje (RECEPT/VIDEO)
Ukoliko ne znate šta ćete danas za ručak, ideja dolazi iz bakine kuhinje. Obradujte svoje najmilije boranijom zapečenom u rerni.
Pročitajte još: 5 dijetalnih namirnica koje će vam NABACITI KILOGRAME
Potrebno je:
1/2 kg boranije oi izboru
2 manja krompira
2 šargarepe
1 glavica crnog luka
4 čena belog luka
1/2 kašičice ml. paprike
ulje
začin..so
200 gr kisele pavlake
2-3 jaja
1 paradajz na kockice
peršunov list
Priprema:
Na ulju propržiti sitno seckan crni luk, dodati šargarepu na krugove pa prodinstati i dodati očiščenu boraniju. Dodati malo vode pa je dinstati oko 20 minuta.
Skinuti sa vatre, dodati , crvenu papriku, začin, seckan beli luk , seckan peršun i na kockice paradajz.
Umutiti jaja malo viljuškom pa dodati pavlaku.
Ubaciti u boraniju izmešati i sipati u djuveč. po želji može po vrhu rendan kačkavalj. Peči na 22-230 stepeni C oko 30-40 minuta da lepo porumu.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU