Mnogi će se razočarati: Nutricionistkinja otkrila šta NIJE PREPORUČLJIVO da se jede za doručak, pogotovo uz kafu
Iako većina, htela to da prizna ili ne, dorućak preskače, da li jer se još nisu dovoljno razbudili, da li jer ne stignu zbog obaveza, ali već je opšte poznato da je doručak najvažiji obrok u toku dana. Od namirnica koje odaberemo da pojedemo kada se probudimo zavisi kako ćemo izdržati dan i da li ćemo imati energije da ga preguramo.
Međutim, postoji hrana koju mnogi obožavaju da jedu ujutru, a koja se nikako ne preporučuje kao opcija za doručak. Nutricionistkinja Marina Kopitko otkrila je kojom namirnicom se nikako ne preporučuje da započnete dan. Drastično utiče na gojenje, mnogo više nego neke druge visokokalorične.
- Kroasan je namirnica koja ima neuravnotežen odnos hranljivih nutrijenata i sa velikim sadržajem ugljenih hidrata. Dosta je kaloričan i sve što ćete uraditi kada ga pojedete jeste da ćete pokrenuti proces taloženja masti u telu" objasnila je nutricionistkinja. Takođe je dodača da je kroasan štetniji ako se konzumira uz prvu jutarnju kafu.
Pročitajte još: Upozorenje roditeljima: Deca koja često doručkuju napolju imaju veće šanse da razviju psihosocijalne poremećaje
Ovo najpoznatije francusko pecivo se proizvodi od kvalitetnog brašna, ali ne sadrži minerale i dijetalna vlakna koja su neophodna da bi se pokrenuo metabolizam i, samim tim, sagorevanje masnoća.
Ako je već testo vaš izbor, Kopitko preporučuje da jedete hleb. kifle ili druge proizvode od integralnog brašna.
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU