Recept za PREBRANAC na malo drugačiji način: Napravite pravi tradicionalni ručak (FOTO/VIDEO)

Kristina LJubisavljević

21. 08. 2022. 000000 11:20

Foto: Privatna arhiva

Iz Bakine kuhinje stiže nam ideja za ručak kome ukućani neće moći da odole.

Potrebno je:

  • 600 gr pasulja
  • 2 velike glavice crnog luka
  • 1 glavica belog luka
  • 1 kašičica ml. crvene paprike
  • 1/2 kašičice ml. bibera
  • suvi začin ili so
  • 50 ml. ulja
  • po želji peršunov list

Priprema:

Pasulj oprati u nekoliko voda, pa ga naliti malo da ogrezne. Ostaviti da vri nekoliko minuta, pa procediti ponovo oprati i procediti.

Pročitajte još: Recept za SOK OD CRNOG GROŽĐA: Sjajan za srce i krvnu sliku, a sprema se brzo (RECEPT)

Luk iseći na tanje rezance, pa propržitri, dodati papriku, biber, začin i mleven biber.

Izvaditi 1/3 pasulja, pa staviti na dno druge šerpe, pa pola luka, zatim pasulj i ostatak luka između, seckan beli luk i par lovorovih listova.

Ostaviti malo belog luka za kraj. Preliti vodom i kuvati jedna do jedan i po sat da pasulj omekne i ostane malo tečnosti. Dodati po želji soli i peršunovog lista. Služiti toplo..Uživajte!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU