Recept za PREBRANAC na malo drugačiji način: Napravite pravi tradicionalni ručak (FOTO/VIDEO)
Iz Bakine kuhinje stiže nam ideja za ručak kome ukućani neće moći da odole.
Potrebno je:
- 600 gr pasulja
- 2 velike glavice crnog luka
- 1 glavica belog luka
- 1 kašičica ml. crvene paprike
- 1/2 kašičice ml. bibera
- suvi začin ili so
- 50 ml. ulja
- po želji peršunov list
Priprema:
Pasulj oprati u nekoliko voda, pa ga naliti malo da ogrezne. Ostaviti da vri nekoliko minuta, pa procediti ponovo oprati i procediti.
Pročitajte još: Recept za SOK OD CRNOG GROŽĐA: Sjajan za srce i krvnu sliku, a sprema se brzo (RECEPT)
Luk iseći na tanje rezance, pa propržitri, dodati papriku, biber, začin i mleven biber.
Izvaditi 1/3 pasulja, pa staviti na dno druge šerpe, pa pola luka, zatim pasulj i ostatak luka između, seckan beli luk i par lovorovih listova.
Ostaviti malo belog luka za kraj. Preliti vodom i kuvati jedna do jedan i po sat da pasulj omekne i ostane malo tečnosti. Dodati po želji soli i peršunovog lista. Služiti toplo..Uživajte!
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU