Ukus koji će vas oduševiti: Napravite savršeni AJVAR pomoću OVOG tajnog sastojka
Početkom jeseni, domaćice već planiraju pripremu zimnice, a počela je i priprema za pravljenje ajvara.
Većina domaćica ima svoje recepte za ovu omiljenu zimsku namirnicu, ali ponekada je dobro i malo promeniti neke stvari.
Pročitajte još: Oljuštite pečene paprike za MINUT: Trik koji će DOMAĆICAMA olakšati pripremu AJVARA
Pored plavog patlidžana, belog luka i ljute paprike, pikantan i savršen ukus ajvaru daje i ren.
Oni koji vole ljutkastu i začinjenu hranu, uživaće u ovom ukusu, a da ne morate da menjate svoj recept.
Priprema:
Ispecite i oljuštite paprike
Iseckajte ili ih sameljite, pa upržite na ringli ili pažljivo ispecite u rerni, mešajući i dodajući ulje.
Na polovini spremanja paprika dodajte so, i tek na kraju, kad je vreme da sipate esenciju, narendajte manju količinu rena (na 3 kg paprika, ide oko 300 gr rena) i umešajte u ajva
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU