Ideja za ručak: Napravite POSNU PUNJENU PAPRIKU po receptu iz bakine kuhinje (RECEPT/VIDEO)
Tokom Gospojinskog posta, ukoliko ste izgubili ideje šta biste ukusno mogli da pripremite za ručak, upravo iz Bakine kuhinje stiže recept koji će vam olakšati muke. Ovoga puta u pitanju su posne punjene paprike, koje do sada nismo imali prilike da vidimo na kanalu popularne baka Jele.
Pročitajte još: Oljuštite pečene paprike za MINUT: Trik koji će DOMAĆICAMA olakšati pripremu AJVARA
Potrebno je:
1 glavica crnog luka
5 čena izdrobljenog belog luka
2 šargarepe na kockice
može se useći i jedna crvena sveža paprika
50 gr pirinča (može malo obaren)
2 rendana lrompira
1 puna kašika ajvara
suvog začina soli biber ml. paprika
200 ml kuvanog paradajza
1 paradajz za zatvaranje
1 kašika prašna
100 ml vode
ulje
Priprema:
Na ulju propržiti sekan luk, šargarepu, pa kad se proprži dodati pirinač, rendan krompir,beli luk, ml. papriku , začin so i sve izjednačiti. Puniti paprike i zatvarati kriškama paradajza. Izmešati vodu paradajz i brašno i preliti paprike u đuveču.
Dodati malo ulja i odozgo na svaku papriku . Poklopiti i peći u rerni na 220 stepeni c oko 60 min. Sve povrće koje ostane stavite u šerpu nalite vodom i kuvajte oko pola sata.
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU