Idealan letnji ručak: Pravimo POHOVANE TIKVICE na dva načina (FOTO/VIDEO)

Kristina LJubisavljević

18. 08. 2022. 000000 13:00

Foto: Privatna arhiva

Iz bakine kuhinje stiže nam recept za lagani, letnji ručak.

Potrebno je:

  • 1 veća tikvica
  • 200 gr kisele pavlake
  • 1 kašika majoneza
  • 100 ml jogurta
  • 100 gr. kornifleksa
  • 2-3 jaja
  • soli ulje

Pročitajte još: Rapsodija ukusa: Sjajna kombinacije projare u rolnici (RECEPT/VIDEO)

Za slatki deo:

  • 2 -3 veće zrelije breskve
  • šećer u prahu

Priprema:

Tikvice oguliti, ako su mlade nije potrebno i iseći na tanje listiće.. Posoliti da odstoji 10 minuta. Ocediti vodu. Umutiti pavlaku, majonez i jogurt. Dodati malo mlevena paprike.

Pročitajte još: Tradicionalni recept iz BAKINOG KUVARA: Napravite ukusni domaći KOMPOT od nektarina (RECEPT)

Jaja takođe umutiti, a oceđene tikvice provući kroz pavlaku, izmrvljen kornifleks i jaja. Pržiti u ulju ili ređati u pleh i peći u rerni na 200 stepeni C oko 40 min, da porumeni.

Uživajte u hrskavom zalogaju.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU