SLATKIŠ bez konkurencije: Isprobajte recept za STARINSKE princes krofne (RECEPT)

Foto: InstagramScreenShot/njegova_zena_za_sva_vremena
Princes krofne su domaći slatkiš koji je nenadmašiv među poslasticama. Danas vam donosimo jedan starisnki recept sa dva različita fila koji se priprema za svega pola sata...
Pročitajte još: 3 NAMIRNICE koje MONASI sa SVETE GORE svakodnevno jedu, a zbog njih nikada nisu BOLESNI (FOTO)
Sastojci za testo:
- 250 mililitara vode
- 125 grama putera
- 150 grama brašna
- 1 kašika šećera
- prstohvat soli
- 3,4 jaja
Sastojci za fil:
- 500 mililitara mleka
- 250 grama šećera
- 2 žumanca
- 4 pune kašike gustina
- 125 grama putera
- 2 kesice vanil šećera
- 200 mililitara slatke pavlake
Priprema:
Za pripremu testa u posudu sipati vodu, puter, šećer i so pa na srednjoj temperaturi staviti da se kuva. Kad provri sipati brašno, smanjiti temperaturu i mešati dok se ne dobije jednolična smesa. Nakon toga ostaviti da se ohladi. Kad se ohladilo, smesi dodavati jedno po jedno celo jaje i mutiti mikserom neprekidno sve dok se ne utroše jaja i ne sjedini sve lepo.
Kad se smesa ujednačila, sipati je u špric za šlag i praviti željeni oblik krofni na pek papiru, mogu biti manje ili veće, niske ili malo visočije. Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći ih 20 minuta, onda smanjiti na 180 stepeni i peći još 15-20 minuta. Za vreme pečenja rerna se ne sme otvarati.
Pročitajte još: MOĆAN SAVET OCA TADEJA: Kada POSTIMO, svaki dan treba obratiti pažnju na veoma BITNU STVAR
Za pripremu krema u malo hladnog mleka razmutiti žumanca i gustin, a ostalo mleko, šećer i vanil šećer staviti da se kuva. Kad prokuva na srednjoj temperaturi dodati smesu sa gustinom i mutiti žicom dok se lepo ne stegne. Skloniti sa ringle i ostaviti da se hladi. U prohladjenu smesu dodati puter i mutiti mikserom dok se ne dobije glatka kremasta smesa.
Umutiti slatku pavlaku, pa 2-3 kašike dodati žutom kremu i lepo sjediniti i odmah je spremno za filovanje.
Krofne seći vodoravno, filovati prvo žutim kremom, pa preko slatkom pavlakom, poklopiti i posuti prah šećerom i otopljenom čokoladom po želji.
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU