Rapsodija ukusa: Sjajna kombinacije projare u rolnici (RECEPT/VIDEO)
Iz bakine kuhinje kuhinje ovoga jutra stiže recept za projaru koja će vas oduševiti.
Pročitajte još: Tradicionalni recept iz BAKINOG KUVARA: Napravite ukusni domaći KOMPOT od nektarina (RECEPT)
Potrebno je za 2 rolnice:
3 jaja
200 gr kukuruznog brašna
50 ml maslinovog ulja
200 gr sira
50 kr. kockice kačkavalja
3 kašike seckanih maslinki
5 tanjih gotovih kora
ulje za kore
50 ml kisele vode
Priprema:
U činiju izdrobiti na krupnije sir, dodati jaja, kockice kačkavalja, ulje, brašno sa praškom za pecivo izmešano. soli ako je sir neslan i kiselu vodu. Fil podeliti na 2 dela. Raširiti gotovu koru na sto pa je premazati uljem. Dodati drugu koru pa i nju premazati uljem malo. Na dno staviti nekoloiko kašika nadeva i polovinom maslinki.
Treću koru malo zgužvati pa staviti na gornji kraj pa i na nju nabacati nadeva. Urolovati. Rolnicu staviti u podmazan pleh . Tako uraditi i sa drugom rolnico. Oštrim nožem poseći na tanje rolate, premazati po želji žumancetom i uljem. Peći na 200 stepeni C oko 50-60 minuta Prohladjenu seći Savršanstvo ukusa.
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU