Baka Jelin recept za PILETINU SA PAVLAKOM: Tražićete porciju više (RECEPT/VIDEO)
10. 08. 2022. 000000 08:40
Iz bakine kuhinje stiže nam recept za jelo koje spaja najomiljenije ukuse svih generacija.
Potrebno je:
- pileće grudi
- so, biber
- granule belog luka
- suvi začin
- 100 gr rendanog kačkavalja
- nekoliko kašika susama
- 3 jaja
- 3 kašike brašna
- 200 gr kisele pavlake
- 1 kašika majoneza
Pročitajte još: Delikates od TIKVICA I SLANINE: Specijalitet kom još niko nije odoleo (RECEPT/VIDEO)
- Meso iseći na tanje parčiće. posoliti, dodati suvi začin, beli luk, biber i na kraju malo ulja. Sve promešati.
- Svaku šniclu provući kroz brašno i umućena jaja, pa dodati rendan kačkavalj sa susamom.
- Ređati u podmazan pleh. U posebnu činiju izmešati pavlaku i majonez pa time preliti meso.
- Peći na 220 stepeni oko 40-45 min.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU