Mnogima omiljena letnja užina: Kako se sprema KUVANI KUKURUZ?

Kristina LJubisavljević

07. 08. 2022. 000000 11:40

Foto: Profimedia

Kuvani kukuruz se priprema veoma lako i brzo, pa vam neće oduzeti puno vremena, a uživaćete u ukusu.

Kako kuvati kukuruz?

Sve je poprilično jednostavno, a potreban vam je samo jedan sastojak - kukuruz. U istoj šerpi možete da kuvate onoliko kukurza koliko može da stane, a da svi budu u vodi. Prvo odbacite zelenu kukuruznu ljusku i svilu, tanke niti koje se lepe za svaki klas. Dok radite, prokuvajte veliki lonac vode, a onda sledi kuvanje kukuruza.

Pročitajte još: Proverite pre nego što ih upotrebite: 12 namirnica koje verovatno DRŽITE PREDUGO U OSTAVI

Dodajte kukuruz u ključalu vodu i kuvajte, bez poklopca, dok zrna ne postanu mekana i zlatna. Vreme kuvanja kukuruza varira u zavisnosti od mnogo faktora, ali pre svega, od toga da li je mlad, ili zreo. Okvirno je to oko 15-20 minuta za mlad kukuruz i oko 40 minuta za onaj koji je već zreo.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU