Neodoljiv kolač sa KEKSOM I KARAMEL FILOM: Bez pečenja, spreman za nekoliko minuta (RECEPT)
05. 08. 2022. 000000 19:00
Ovaj kolač pravi se vrlo jednostavno i da ste početnik u kuhinji, ne možete da pogrešite. Nema pečenja, stajanja kraj frižidera, a sve sastojke sigurno već imate u kuhinji. Obradovaćete sve ukućane ovim neodoljivim receptom.
Sastojci:
- 180 gr putera
- 50 ml mleka
- 350 gr kondenzovanog mleka
- 15 komada keksa u obliku kocke
- 80 gr čokolade za kuvanje
Pročitajte još: Sačuvajte prvobitnu svežinu slatke poslastice i par dana nakon pravljenja: Na ovaj način vam se OSTACI TORTE NEĆE SUŠITI
Priprema:
- Otopite puter, pa dodajte kuvano kondenzovano mleko. Mutite sve dok ne dobijete homogenu smesu. Potom ubacite tu smesu u poslastučarsku kesu sa probušenim vrhom.
- Na raširenoj providnoj foliji poređajte keks prethodno umočen u mleko. Ređajte u tri reda po pet komada.
- Preko njih stavite fil pomoću poslastičarske kese. Uzmite krajeve folije i spojite kekse u oblik trougla/piramide. Dobro zamotajte i stavite da se stegne u frižideru oko 2h.
- Kada se ohladi, dodajte otopljenu čokoladu.
Bonus video:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU