Letnji slatkiš u kome ćete uživati: Spremite JAPANSKI KOLAČ (RECEPT)

Kristina LJubisavljević

03. 08. 2022. 000000 16:01

Foto: Profimedia

Japanski kolač predstavlja zanimljivu kombinaciju biskvita i čiz kejk kolača, a s obzirom na to da se brzo sprema idealan je i za letnje temperature kada ne želimo da provodimo mnogo vremena pored rerne.

Kako se sprema japanski kolač?

Sastojci:

  • 5 jaja
  • 180g šećera
  • 200g brašna
  • 1 kašika pomorandžine kore
  • 50 ml punomasnog mleka
  • 50 ml soka od pomorandže
  • 4 kašike meda
  • 6 kašika ulja

Pročitajte još: Koliko dugo PEČURKE mogu biti u frižideru, pre nego što se POKVARE: Posle nekog vremena postaju opasne po zdravlje

Postupak:

Umutite jaja sa šećerom. Činite to najvećom brzinom miksera, oko 5 minuta, dok ne dobijete svetlu smesu. Mikser prebacite na srednju brzinu, lagano dodajte brašno, zatim mleko i sok od pomorandže. Kada se sve lepo poveže dodajte pomorandžinu koru, med i, na kraju, ulje.

Smesu sipajte u četvrtasti pleh, obložen papirom za pečenje. Pecite deset minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepni, zatim smanjite temperaturu na 160 stepeni i pecite oko 45 minuta.

Izvadite kolač iz pleha, ostavite ga da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa umotajte u plastičnu foliju i stavite u frižider da tako prenoći. Sutradan servirajte.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU