Ovakav SLATKIŠ još niste probali! Sultanova SARMA SA VIŠNJAMA (RECEPT/VIDEO)
Donosimo vam receot za kremasti kolač, koji se topi u ustima.
Pročitajte još: Svete biljke koje će vas štititi ukoliko ih budete gajili u svom dvorištu: Ove 4 biljke će vam pomoći, a mogu imati i lekovito dejtvo (FOTO)
Sastojci za podlogu i crni krem:
- 200 grama mlevene plazme
- 600 mililitara mleka + 200 mililitara
- 6 kašika kokosa
- 3 kašike kakao praha
- 4 kašika gustina
- 1 kašika brašna
- 100 grama crne čokolade za kuvanje
- 40 grama maslaca
Sastojci za crveni i beli krem:
- 600 grama pavlake
- 300 grama vode
- 3 kašike kokosa
- 1 puna kašika brašna
- 1 puna kašika gustina
- 200 mililitara slatke pavlake
Priprema:
Plazmu stavite na pek papir na pleh. Zakuvajte 600 ml mleka. Dok ono ne počne kuvati sjedinite 200 mililitara mleka sa šećerom, kakaom, brašnom i gustinom. Dobro prommešajte da se ne naprave grudvice.
Kada mleko prokuva ubacite napravljenu smesu i kuvajte 3-4 minuta. Treba da vam bude ukuvano kao za puding. Potom u vruće dodajte čokoladu izlomljenu na kockice i margarin i mešajte dok se ne istopi. Prelijete preko plazme. Ovo malo brze radite jer se smesa jako brzo zgusne. Ostavite prvo 15 minuta na sobnoj temperaturi pa preko noći u frižider.
Pročitajte još: Skupio preko MILION PRATILACA: Andrija Milošević pokorio mreže (VIDEO)
Slatku pavlaku sjedinite sa šećerom i vodom kuvajte 15 minuta. Nakon toga izmiksajte pavlaku i vratite na šporet. Dodajte gustin i brašno. Kuvajte dok se malo ne zgusne. Prelijete preko smeđeg krema i ostavite 3-4 sata da se ohladi u frizideru.
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU