Raspametite svoje čula: SOČNI letnji beze rolat sa MALINAMA i kupinama (RECEPT/FOTO)
Sezona je malina, pa vam donosimo ukusnu poslaticu za vrele letnje dane. Beze rolat sa malinama i kupinama je hrskav i kremast sa čarobnom harmonijom ukusa. Ukoliko ne volite maline i kupine, za ovaj kolač možete, po želji, koristiti bilo koje voće.
Pročitajte još: Punjeno pileće belo meso: Po bakinom mišljenju najlepši ručak (RECEPT/VIDEO)
Sastojci:
- 6 belanaca
- 300 grama kristal šećera
- 1 kašika gustina
- 1 kašika sirćeta
- 100 grama badema u listićima ( repeći ih na 170 stepeni pet minuta)
Sastojci za fil :
- 250 sira Mascarpone
- 150 grama slatke pavlake
- 150 grama grčkog voćnog jogurta od jagode
- 150 grama malina
- 150 grama kupina
- (odvojite malo voća za ukrašavanje)
Priprema:
Jaja držati na sobnoj temperaturi bar sat vremena pre početka pripreme. Pažljivo odvojite belanca od žumanca. Žumanca vam neće biti potrebna za pripremu ovog rolata. Belanca stavite u staklenu ili metalnu posudu koju ste prebrisali sirćetom kako bi se uklonile ostaci masnoće od ranije. Mutiti prvo na srednjoj brzini oko dva minuta a posle pojačati brzinu na najjače. Šećer dodavati iz tri puta.
Belanca su umućena tek onda kada se pod prstima ne oseća šećer. Kada su umućena, vratiti na srednju brzinu i dodati kašiku gustina a potom i kašiku sirćeta. Mutiti još vrlo kratko.
Prebaciti umućena belanca u pleh, na koji ste stavili papir za pečenje i špatulom ih razvuci u obliku pravougaonika. Pobacati preko njih blago prepečene listiće badema.
Ubaciti pleh u već ugrejanu rernu na 150 stepeni i peći 30 minuta. Ostaviti koru još 15 minuta u rerni nakon pečenja. Izvaditi je ostaviti da se prohladi.
Pročitajte još: Ideja za doručak: Hleb od crne čokolade i banane (RECEPT)
Koru prevrnuti na drugi papir tako da listići badema budu okrenuti na dole. Dok se kora peče umutiti fil. Umutiti sir i voćni jogurt a tome dodajte umućenu slatku pavlaku. Dodajte oprano i osušeno voće i fil je gotov. Idealan za ove letnje dane.
Fil ravnomerno premazati preko kore a uz pomoć papira za pečenje, pažljivo je umotajte u roladu.
Posuti prah šećer preko rolata i ukrasiti po želji.
Bonus video:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU