Punjeno pileće belo meso: Po bakinom mišljenju najlepši ručak (RECEPT/VIDEO)
Iz bakine kuhinje stiže recept za ukusan ručak po svačijem ukusu. Retko ko ne voli piletinu, posebno ako je ona punjena namirnicama koje svi vole. Isprobajte ovaj recept i videcete da ćete dobiti samo pohvale od svakoga ko bude probao ovo jelo.
Potrebni sastojci:
par pilećih grudi
50 gr suve slanine
50 gr kačkavalja
malo šunke ili kulena
3 kisela krastavčića
3-4 ljute feferinke
začin za piletinu
biber, so, ulje
Pročitajte još: Prave se brzo, a ukus je savršen: Recept za pohovane punjene paprike (FOTO/VIDEO)
Način pripreme:
Pileće grudi iseći popreko malo dublje, posoliti i utrljati začin za piletinu pa naizmenično stavljati, kačkavalj, slaninu, kulen , krastavčiće i feferonke. Sipati malo vode.
Premazati uljem, pa zatim pokriti folijom.
Peći oko 30 minuta, otkriti i peći ukupno 50-60 minuta na 210 stepeni. Prijatno, uživajte!
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU