Idealno uz VINO: Hrskavi brusketi sa blago pečenim paradajzom i BURATA SIROM (RECEPT/VIDEO)
Hrskavi tost sa hladnom buratom i blago, toplim pečenim paradajzom je dobar izbor i za doručak, ali za večeru je pravi užitak. Dodajte to sveže ulje od belog luka i malo bosiljka i ne zaboravite da se odlično uklapa sa čašom belog vina.
Pročitajte još: Svi znamo šta znači kada vas SVRBI LEVI DLAN, ali da li znate šta znači kada zasvrbe drugi delovi tela
Sastojci:
- 1 velika kriška hrskavog hleba od kiselog testa
- 10 čeri paradajza
- 2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
- 2 čena belog luka
- 2 kašike pesta od bosiljka
- 75 grama burata sira
- ljuskasta morska so
- sveži crni biber
- svež bosiljak za ukrašavanje
Priprema:
Ispecite čeri paradajz. Stavite paradajz u malu posudu za pečenje sa 2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja, 2 zgnječena čena belog luka i malo morske soli i bibera. Pecite na 165 stepeni oko 15 minuta. Ostavite na stranu.
Pročitajte još: Svete biljke koje će vas štititi ukoliko ih budete gajili u svom dvorištu: Ove 4 biljke će vam pomoći, a mogu imati i lekovito dejtvo (FOTO)
Pecite hleb na roštilju. Lagano premažite krišku hleba ekstra devičanskim maslinovim uljem i pecite na srednje jakoj vatri u livenom gvožđu ili nelepljivom tiganju dok se ne ispeče po vašem ukusu.
Tost namažite pestom, burata sirom i pečenim paradajzom. Koristite malo ulja za pečenje sa belim lukom da ga pokapate po vrhu i završite sa ljuskavom morskom solju, svežim mlevenim biberom i svežim listovima bosiljka.
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU