Moćne MALINE: Kako da ih pravilno čuvate i zamrznete kako biste sačuvali sve VITAMINE I JEDINSTVEN UKUS

16. 07. 2022. 000000 18:30

Foto: Pixabay

Maline su delikatne princeze bobičastog voća. Ako naučite kako da berete, čuvate i konzumirate zrele maline, bićete nagrađeni dezertima od rubina, smutijima i još mnogo toga!

Pročitajte još: Svete biljke koje će vas štititi ukoliko ih budete gajili u svom dvorištu: Ove 4 biljke će vam pomoći, a mogu imati i lekovito dejtvo (FOTO)

Malinama je potrebno mnogo maženja. Evo nekoliko načina da održite svoje bobice u najboljem izdanju:

Pročitajte još: Svi znamo šta znači kada vas SVRBI LEVI DLAN, ali da li znate šta znači kada zasvrbe drugi delovi tela

  • U prodavnici, uverite se da je kutija malina nežno postavljena na ostale namirnice u torbi, tako da nisu zgnječene.
  • Nemojte prati ove bobice kada ih donesete kući. Ovo je jedna od najčešćih grešaka u bobicama! Lako upijaju vodu, što može izazvati plesni.
  • Čuvajte ih u istoj posudi u kojoj ste ih kupili ili ih stavite u bilo koju posudu sa otvorima za "disanje", nežno rukujući njima da ne budu modrice.
  • Čuvajte bobice u frižideru ne duže od 2-3 dana.
  • Kada budete spremni da ih koristite, operite bobice u cediljli, a zatim ih osušite na plehu ili poslužavniku sa papirnim ubrusima da upiju vodu.

Kako zamrznuti maline

Maline se zaista dobro zamrzavaju, najduže do godinu dana i ukusne su u smutijima. Možete slediti iste smernice za zamrzavanje bilo koje vrste svežeg voća. Samo nakratko isperite bobice u cediljki, lagano protresite da uklonite vodu, a zatim uvaljajte bobice na polovinu obložene papirnim peškirom i ostavite da se ocede. Pazite da ne pretrpate bobice, tako da svaka bobica ima svoj „prostor za disanje“. Zatim stavite ceo pleh u zamrzivač.

Pročitajte još: Tajna smisao koja menja svest svakoga od nas: Nikola Tesla na potpuno drugačiji način tumačio je "OČE NAŠ"

Kada su bobice zamrznute, recimo za 4-6 sati, stavite ih u vreću za zamrzavanje, zatvorite, etiketirajte i vratite u zamrzivač. 

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU