Kad baka Jela spremi: Najsočniji kolač sa jabukama i šljivama koji se topi u ustima (RECEPT/VIDEO)
13. 07. 2022. 000000 08:40
Iz bakine kuhinje stiže nam još jedan sjajan recept kom ćete se iznova vraćati.
Potrebno je:
- 2 jaja
- 100 gr šećera
- čaša griza
- 2 kašike brašna
- 1 čaša jogurta
- 50 ml ulja maslinovog
- 1 prašak za pecivo
- čaša mlevenih oraha
- 1/2 čaše seckanih oraha
- malo cimeta
- 3 kašike džema od kajsija (može i drugi)
Voće:
- 2 manje jabuke na kockice
- 3-4 šljive krupnije na kockice
Priprema:
- Umutiti jaja, pa dodati prosejan griz, brašno i prašak za pecivo, ubaciti džem, jogurt, ulje, orahe mlevene i seckane, malo cimeta, jabuke i šljive i sve izjednačiti.
- Sipati u pleh 22cm i izravnati . Peći na 200 stepeni 45 min.
- Posuti šećerom u prahu. Seći ohlađen.
Pročitajte još: Mediteranska pasta - Letnji RECEPT koji ćete obožavati: Fuzili s tikvicama i pistaćima
Bonus video:
PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBKU