SUPA OD KAMENA: Nekada hrana za sirotinju, a danas SPECIJALITET (RECEPT)
14. 07. 2022. 000000 13:00
Poenta ovog jela je naći veći šupljikavi kamen, jer on u sebi ima najviše aroma, a potencijalno ima i sitne račiće i školjkice u tim šupljinama. Trebalo bi ga izroniti iz čistog mora, sa dubine od otrpilike 10 metara.
Pročitajte još: Zdrav obrok ispod 300 kalorija: Prženi škampi sa šparglama (RECEPT)
Sastojci:
- Morski kamen
- Crveni luk
- 2 šargarepe
- paradajz
- vezica peršuna
- 2 manja krompira
- maslinovo ulje
- beli luk
- pirinač
Priprema:
Stavite morski kamen u veliki lonac te dodajte dovoljno hladne vode da ga prekrije. Zatim dodajte narezani crveni luk, šargarepu, peršun, paradajz, narezani krompir, peršun i maslinovo ulje. Kuvajte na laganoj vatri. Kad su krompir i šargarepa kuvani, izvadite kamen, procedite u supu, dodajte pirinač i nastavite kuvati dok nije gotovo.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU