Savršenstvo BEZ ŠEĆERA: Čizkejk sa borovnicama koji se PEČE 10 MINUTA (RECEPT/VIDEO)
Kolači koji se peku nisu omiljeni tokom letnjeg perioda, ali obzirom da su poslednjih dana temperature malo niže, donosimo vam predlog za odličan kolač sa borovnicama u koji ne ide šećer i za njegovu pripremu potrebno je manje od pola sata.
Pročitajte još: Dokazane prednosti VEGANSKE ishrane: Biljnom ishranom spašavate sebe, planetu i životinje!
Sastojci za koru:
- 500 grama krem sira poput maskarponea
- 2 pune kašike milerama
- 4 pune kašike eritritola ili 2 stevie
- 4 jaja sobne temperature
- 2 pune kašike bademovog brašna
Sastojci za fil:
- 250 mililitara slatke pavlake bez šećera
- 150-200 grama borovnica
Priprema:
Žicom umutiti krem sir, mileram i zaslađivač. Onda dodavati jedno po jedno jaje i mutiti žicom, na kraju dodati bademovo brašno i sve lepo umešati. Kalup za pečenje (20 do 22 centimetara) obložiti papirom za pečenje, zagrejati rernu dobro, na dno rerne staviti šerpu sa ključalom vodom, sipati masu u pekač i staviti da se peče.
Pročitajte još: Svete biljke koje će vas štititi ukoliko ih budete gajili u svom dvorištu: Ove 4 biljke će vam pomoći, a mogu imati i lekovito dejtvo (FOTO)
Peći na 250 stepeni 10 minuta u dobro zagrejanoj rerni, a potom na 160 stepeni još 50 minuta. Odškrinuti rernu vrlo malo i isključiti, ostaviti tako da se hladi bar 4 sata ili preko noći.
Nakon toga umutiti 250 mililitara slatke pavlake nafilovati preko kolača i poređati borovnice.
Kolač za uživanje bez griže savesti, kaloričan jeste, ali ne treba vam više od jednog parčeta da zadovovoljite potrebu za nekom finom poslasticom.
Bonus video:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU