Pravo je vreme za lagan letnji kolač sa ribizlama: Laka i brza poslastica za sve generacije (RECEPT/VIDEO)
09. 07. 2022. 000000 08:40
Iz bakine kuhinje, stiže nam provereno dobar recept za kolač koji ćete uvrstiti u listu omiljenih.
Potrebno je:
Prvi biskvit
- 3 žumanca
- 50 gr šećera
- 100m, jogurta
- 50 ulja
- 150 gr brašna
- 50 gr griza
- 1/2 peciva
- korica limuna
Voće
- 300 gr ribizli (može maline ili drugo voće)
Treći deo:
- 3 belanca
- 50 gr šećera
- 1 vanočin šećer
Priprema:
- Umutiti penasto žumanca sa šećerom, dodati brašno griz sa praškom za pecivo, koricu limuna, jogurt i ulje i sve izjednačiti.
- Pleh 22 cm obložiti pek papirom i peći 10 minuta na 200 stepeni. Izvaditi poređati voće i sipati umućena belanca sa šećerom i vanilin šećerom.
- Vratiti u rernu i smanjiti na 180 stepeni i peći još 20-30 minuta da belanca dobiju krem boju. Seći potpuno ohlađen... Uživajte..
Pročitajte još: Napravite svoj KOLAČIĆ SUDBINE: Zabavite sebe i svoje najdraže ovim kreativnim receptom (VIDEO)
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU