Kako da izaberemo najukusniju dinju? Pratite četiri koraka
Dinja je jednostavna je za nošenje iz prodavnice, a zanimljivo je do da iako je slatka svrstava se u povrće.
Jedna porcija dinje od oko 150 grama sadrži: 53 kalorije, 0,3 g masti, 13 g ugljenih hidrata, 1,4 g vlakana, 30% dnevne količine vitamina A, 78% dnevne količine vitamina C, pa bi trebalo da je uvrstimo u letnji voćni tanjir.
Kako odabrati idealnu dinju?
Koristite ovih pet saveta da svaki put odaberete zrelu i slatku dinju:
Pregledajte dinju
Prvi zadatak je da pogledate kako dinja izgleda. Da li ima meke tačke ili pukotine? Izaberite dinju koja spolja nije oštećena bez bilo kakvih mrlja i pukotina.
Pročitajte još: Potopite palačinke u VRELO MLEKO i uživajte u ukusu: Trik "ukraden" od poznatog kuvara (RECEPT)
Proverite boju dinje
Sjajna spoljašnjost je pokazatelj nezrele dinje. Trebalo bi da bude svetložute do svetle boje limuna, a ne zelena ili bela.
Težina dinje
Uporedite nekoliko dinja i izaberite onu koja je teža od ostalih.
Test kuckanja
Ovo je prilično jednostavno. Samo tapkajte po dinji dlanom. Ako čujete zvuk koji je šuplji prošla je test.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU