Zapečena testenina sa sirom: Idealan ručak za letnje dane, kada ne možete da provodite mnogo vremena kod šporeta (RECEPT)
Testenina sa sirom je odličan izbor za početnike u kuhinji. Obradovaćete svoju porodicu jer nema ko ne voli testeninu. Ovaj ručak će vas zasititi, a brza priprema će vas spasiti od višesatnog provođenja vremena pored šporeta.
Potrebni sastojci:
400 gr testenine bilo kojeg oblika
sitan sir (ja sam imala 500 gr pa sam sve stavila, obično se stavlja manje, ali vi to po svojoj želji uradite), može da se koristi i feta sir, onda je jelo malo jače, a svakako pazite da ga ne presolite
3 cela jaja
50 – 100 ml ulja ( ne preterujte, treba da bude masnoće, al ne i da ima previše)
1 kisela pavlaka ( 180 gr )
300 ml mleka
Pročitajte još: Napravite DOMAĆI voćni sladoled: Ima samo tri sastojka i malo kalorija (RECEPT)
Način pripreme:
U lonac sipati dosta vode, pa kada provri istresti testeninu i kuvati 5 minuta. Posle 5 minuta procediti. Umutiti jaja sa solju, uljem, pavlakom i mlekom.
Podmažite tepsiju uljem i stavite trećinu testenine, pa pola sira.
Preko staviti opet trećinu testenine, ostatak sira (možete ga malo i posoliti ukoliko nije slan) i preko ostatak testenine.
Sve preliti prethodno umućenom smesom sa jajima. Malo kašikom sve poravnati, da sve bude potopljeno.
Staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni da se peče.
Pred kraj možete staviti na vrh malo izrendanog kačkavalja ili nekog tvrdog sira. Uživajte, prijatno!
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU