Tri HLADNE letnje čorbe koje ćete obožavati (RECEPTI)
Tokom velikih vrućina, naš organizam zahteva dodatnu hidrataciju, kako vodom tako i drugim hranljivim tečnostima kakve su supe i čorbe. Naravno, tokom leta nikako nam neće prijati vrele supe i čorbe, ali su zato hladne čorbe odličan izbor, a ovo može biti i savršen obrok s obzirom da se tokom leta uglavnom jede laganija hrana.
Pročitajte još: Pravila za GRILOVANJE POVRĆA: Biće ukusnije i od mesa!
Donosimo vam tri recepta za letnje čorbe koje možete napraviti uz pomoć blendera i to za svega 10 minuta.
Čorba sa povrćem
Sastojci:
- 1 avokado (bez kože i semenke)
- 4 paradajza
- pola kašičice bosiljka
- 4 kašike maslinovog ulja
Priprema: Sve sastojke ubacite u blender i umutite. Ako bude previše gusta dodajte tečnosti. Sipajte u činije i ukrasite po želji.
Salsa i crni pasulj
Sastojci:
- 2 konzerve crnog pasulja
- 1 ipo šolja bilo kog bujona
- 1 šolja bilo koje salse
- 1 kašičica kima
- 1/4 šolje kisele pavlake
- 2 iseckana mlada luka
Priprema: Stavite sve sastojke u blender i izmešajte. Smesa treba da bude kremasta. Stavite je u šerpu i zagrevajte na niskoj temperaturi dok se potpuno ne zagreje. Ako želite da je jedete hladnu, stavite je u frižider do posluživanja. Ako želite da jedete toplu, ukrasite vlascem i dodajte pavlaku.
Čorba od manga
Sastojci:
Pročitajte još: Jovana Jeremić napadnuta u zgradi zbog bivšeg: Uzvratila pesnicom i maestralno se izvukla
- 1 veliki zreli mango
- 2 šolje pilećeg bujona
- 1 kašika seckanog đumbira
- 1 kašičica mlevene ljute paprike
- 1 šolja jogurta
- 2 kašike peršuna
Priprema: Stavite sve sastojke u blender osim jogurta. Sipajte pola šolje bujona i umutite. Premestite čorbu u drugu činiju i dodajte ostatak bujona i jogurt. Ukrasite peršunom.
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU