Kapreze salata i "mek end čiz"u kombinaciji - Sudar američke i italijanske kuhinje (VIDEO)
Ovaj recept je namenjen za sve ljubitelje sira, jer ga ovde ima u izobilju! Pored više vrsta sira, tu su makarone - omiljeno jelo i nas odraslih, ali i dece.
Pročitajte još: Recept za idealan letnji ručak: Rolovani patlidžan sa dve vrste sira
Sastojci:
- makarone 455 g
- ¼ šolje neslanog putera 55 g
- ¼ šolje višenamenskog brašna 30 g
- 3 ½ šolje punomasnog mleka 840 ml
- ¼ kašičice paprike
- 1 kašičica mlevenog crnog bibera
- 1 kašičica soli
- 2 šolje bebi spanaća
- 2 šolje iseckanog mocarela sira 200 g
- svež sira mocarela 225 g,
- 3 mala paradajza , narezana
- 3 kašike svežeg bosiljka , seckanog
Priprema:
Zagrejte rernu na 180°C. Kuvajte testeninu prema uputstvu na pakovanju. Ocedite i prebacite u veliku činiju. Ostavite na stranu. U velikom tiganju istopite puter na laganoj vatri dok ne postane penast. Dodajte brašno i mešajte dok se potpuno ne zgusne, oko 2 minuta. Uz mešanje postepeno dodajte mleko i kuvajte dok se sos ne zgusne, oko 4 minuta. Začinite paprikom, biberom i solju. Ubacite spanać i mešajte dok se ne smanji. Dodajte 1½ šolje 150 g iseckane mocarele i mešajte dok se potpuno ne otopi. Dodajte kuvanu testeninu i promešajte da se sjedini sa sosom. Preostalom iseckanom mocarelom ravnomerno pospite testeninu, a zatim prelijte svežom mocarelom ako koristite. Po vrhu rasporedite kriške paradajza. Pecite dok ne porumeni, oko 25 minuta.
Pre serviranja pospite bosiljkom i maslinovim uljem.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU