Recept za idealan letnji ručak: Rolovani patlidžan sa dve vrste sira
Ovaj recept će učiniti da čak i probirljiva deca zavole povrće. Ukus će biti izvrstan, a izgled primamljiv. Ovo jelo možete poslužiti i gostima, a priprema se brzo i lako. Pogodno je i za početnike u kuhinji.
Potrebni sastojci:
2 veća patlidžana
250 g kačkavalja
300 g sitnog sira
400 ml soka od paradajza
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
150 g spanaća
ulje
so, biber
malo svežeg peršuna
Pročitajte još: Smatra se odličnom za mršavljenje: Kako se pravi KRASTAVAC VODA?
Način pripreme:
Patlidžane isecite po dužini na trake, pa ih usolite i ostavite sa strane da pusti vodu. U zagrejan tiganj sipajte malo ulja, pa dodajte iseckan spanać, crni i beli luk. Sve dinstajte zajedno oko pet minuta, pa na kraju dodajte začine po ukusu. Tiganj sklonite sa vatre, smesu stavite u posudu, pa dodajte sir i sve zajedno pomešajte. U pleh, u kom ćete peći patlidžan, sipajte sav paradajz sos. Na radnu površinu stavite po jedan list patlidžana, pa ga premažite smesom od sira i spanaća. Na kraju, list patlidžana pospite rendanim kačkavaljem i urolajte, pa slažite u pleh. Postupak ponavljate sve dok imate materijala. Rolnice stavite u zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite 20 minuta.Prijatno, uživajte!
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU