Nežni francuski dezert: Makaronsi sa puterom od kikirikija (VIDEO)
Dobra stvar kod ovog dezerta jeste da su mogućnosti što se tiče ukusa bezbrojne! Možete improvizovati koliko želite, jer makaronse možete napraviti bukvalno od bilo čega! Mi smo danas izabrali recept sa puterom od kikirikija.
Pročitajte još: Hleb od bundeve sa punjenjem od javorovog sirupa i krem sira: Budite pravi inovator u kuhinji (VIDEO)
Sastojci:
- 1 šolja tečnosti od leblebija 240 ml,
- 1 šolja šećera u prahu 120 g
- 1 ½ šolje bademovog obroka 145 g
- 1 kašika tamnog kakao praha
- ½ šolje šećera
- ½ šolje kremastog putera od kikirikija 120 g
Priprema:
Sipajte 1 šolju 240 ml tečnosti od leblebija u šerpu i smanjite na ⅓ šolje (80 ml) na laganoj vatri.
Ostavite u frižideru preko noći. Zagrejte rernu na 120°C. U činiju dodajte šećer u prahu, brašno od badema i tamni kakao prah i umutite da se sjedini. Dodajte ohlađenu tečnost od leblebija u drugu posudu i tucite dok ne počnu da se formiraju meki vrhovi. U umućenu smesu dodajte krem od šećera i umutite dok ne postanu mekani vrhovi.
Prosejte šećer u prahu, brašno od badema i tamni kakao prah u umućenu smesu i nežno preklopite sastojke.
Prebacite testo u kesu i stavite direktno na lim za pečenje obložen pergamentnim papirom. Ostavite tacnu na sobnoj temperaturi 2 sata dok se površina ne zalepi za vrhove prstiju. Pecite 30 minuta. Pustite makaronse da se ohlade 15 minuta. Stavite puter od kikirikija na makaronse.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU