Hleb od bundeve sa punjenjem od javorovog sirupa i krem sira: Budite pravi inovator u kuhinji (VIDEO)
Poznato je da je bundeva jako zdrava za naš organizam i da je možemo koristiti na 101 način, pa zašto da ne i u hlebu? Ovaj hleb je vrlo hranljiv, a njegovi sastojci ga čine mnogo zdravijim od običnog hleba.
Pročitajte još: Zeleni "mek end čiz": Poznato američko jelo u novoj verziji (VIDEO)
Sastojci:
- posni krem sir 225 g
- 1 kašičica limunovog soka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 4 kašike čistog javorovog sirupa
- 2 ½ šolje višenamenskog brašna 310 g
- 1 šolja smeđeg šećera 220 g
- 1 kašičica cimeta
- ⅛ kašičice aleve paprike
- ¼ kašičice muskatnog oraščića
- ¼ kašičice mlevenog đumbira
- ⅛ kašičice mlevenih karanfilića
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica praška za pecivo
- ½ kašičice soli
- pire od bundeve(450 g)
- ¾ šolje biljnog ulja 180 g
- ¼ šolje vode 60 ml
- 2 kašičice ekstrakta vanile
Priprema:
Zagrejte rernu na 180˚C. Napravite fil od javorovog krem sira: U srednjoj posudi pomešajte krem sir, limunov sok, vanilu i javorov sirup. Mešajte dok ne postane glatko i kremasto. Ostavite na stranu. Napravite hleb od bundeve: Prosejte brašno u veliku činiju i dodajte smeđi šećer, cimet, aleve paprike, muskatni oraščić, đumbir, karanfilić, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i so. Umutiti da se sjedini. U srednjoj posudi pomešajte pire od bundeve, biljno ulje, vodu i vaniliju. Dobro umutiti. Postepeno dodajte mokre sastojke suvim sastojcima, preklapajući gumenom lopaticom dok se ne sjedine. Nemojte previše mešati testo. Podmažite pleh da se ne lepi. Dodajte 3 šolje (675 g) testa od bundeve u tiganj i ravnomerno ga rasporedite. Zatim preko testa nanesite fil od krem sira, praveći prsten. Prelijte preostalim testom i namažite da prekrijete fil. Pecite 45 minuta, dok čačkalica ubačena u tortu ne izađe čista. Izvadite testo iz rerne i ostavite da se ohladi 15 minuta pre okretanja da biste je izvadili iz kalupa. Narežite i poslužite.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU