Isprobajte nešto sasvim drugačije: Čorbasta boranija bez zaprške i brašna (RECEPT/VIDEO)
Iz bakine kuhinje ovoga jutra stiže recept za potpuno drugačiju čorbu, koja je idealna za letnje dane koji su pred nama.
Pročitajte još: Recept za brz DORUČAK od kog će vam krenuti voda na usta
Potrebno je:
500 gr boranije (može smrznute)
1 glavica crnog luka
5-6 čena belog luka
2 šargarepe
peršunov lista
2-3 krompira
1 zelena paprika
ulje, crvena paprika
biber, začin so
Priprema:
Propržiti sitno seckan crni luk i šargarepu pa dodati boraniju i ceo krompir. Dodati crvenu papriku pa naliti vodu da boranija i krompir se skuva. Krompr kuvan se izvadi pa se dodad nekoliko kašika vruće tečnosti iz boranije. Izgnječiti dodati seckan peršun i izgnječen beli luk izmiksiriti pa vratiti u boraniju da prokuva.
Dodati suvi začin, ili so, Boranija je dobila na gustine i fantastičnog je ukusa.
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU