Zeleni "mek end čiz": Poznato američko jelo u novoj verziji (VIDEO)
Makarone sa sirom su omiljeno jelo svakog deteta, a i odrasli ništa manje ne izostaju kada je u pitanju testenina u bilo kom obliku.
Pročitajte još: Domaće meke PERECE: Iznenadite svoje najbliže ovim jednostavnim pecivom (VIDEO)
Sastojci:
- 4 šolje svežeg spanaća 160 g,
- ½ šolje svežeg peršuna
- 2 ½ šolje mleka
- voda 4 ¾ L
- 1 kašika soli
- makarone 455 g
- ¼ šolje putera 60 g
- ¼ šolje brašna 30 g
- 2 kašičice belog luka u prahu
- 2 kašičice luka u prahu
- 1 kašičica paprike
- 1 kašičica bibera
- 1 kašičica soli
- čedar sir 455 g
- mocarela sir 55 g
Priprema:
U blenderu pomešajte spanać, peršun i ½ šolje (120 ml) mleka i mešajte dok se ne ujednače. U velikom loncu prokuvajte vodu i 1 kašiku soli na jakoj vatri. Dodajte makarone i kuvajte do "al dente", otprilike 6-7 minuta. Isperite hladnom vodom i ocedite. U velikoj šerpi pomešajte puter i brašno na srednje jakoj vatri i mešajte dok smesa ne postane zlatno smeđa. Dodajte 2 šolje (470 ml) mleka, beli luk u prahu, crni luk u prahu, papriku, biber i so u šerpu i mešajte dok se dobro ne sjedini. Dodajte čedar sir i mešajte dok se dobro ne sjedini. Dodajte mešavinu spanaća i mešajte dok se potpuno ne uklopi i zelena boja ne postane konzistentna.Umešajte testeninu i sipajte u tepsiju.
Prelijte makarone mocarelom i pecite 5 minuta.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU